📍 چین نخستین مقصد پوتین در دوره جدید ریاست ‌جمهوری؛ تحکیم وحدت شرقی

«چین و روسیه؛ دوستی بزرگی که می‌تواند جهان را متلاطم کند». این جمله طلایی فایننشال تایمز درباره سفر پوتین به چین و دیدار او با شی‌جین‌پنگ، رئیس‌جمهور این کشور بود. این سفر باعث نگرانی بزرگ طرف‌های غربی بویژه آمریکا شده که باور دارند اتحاد این ۲ کشور در فضای کنونی جهان ضررهای زیادی برای «نظم جهانی» دارد و می‌تواند باعث برهم زدن آن در دهه سوم حکومت پوتین و شی شود. 

نشریه آتلانتیک در گزارشی نوشته است: پوتین به این دلیل مقصد اولش را چین انتخاب کرده، زیرا می‌خواهد این کشور را که مشتری بزرگ نفت روسیه است تثبیت کند و از نظر اقتصادی برای ادامه جنگ در اوکراین خیال خود را راحت کند.

مهم‌ترین دستاورد نزدیکی شی و پوتین این است که آنها در یک نقطه به اشتراک قطعی رسیده‌اند و آن دشمنی با ایالات متحده است. روسیه امنیت را بزرگ‌ترین چالش خود با آمریکا می‌داند، از طرفی پکن هم کشمکش اقتصادی و جنگ تعرفه‌ها را که از زمان دونالد ترامپ کلید‌ زده شده یک جنگ تمام‌عیار با آمریکا تلقی می‌کند.

«ولادیمیر پوتین» که به چین رفته است، گفت: پکن و مسکو مصمم هستند از تشکیل یک جهان چند قطبی حمایت کنند اما در این مسیر همه باید امتیازاتی بدهند. ضروری است کسانی که سعی دارند سلطه خود بر تصمیم‌گیری‌ها در تمام امور را حفظ کنند، این را بدانند که مسالمت‌آمیز بودن این فرآیند (تشکیل جهان چند قطبی) به رفتار آنها بستگی دارد.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284640/0

✉ @vatanemrooz

۰ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۹

📰 صفحه نخست وطن امروز

📅 ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

📍 @vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۰ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۵۷

رونمایی پرتره پادشاه انگلیس، تصویری از جنایت‌های این کشور در طول تاریخ ارائه داد

چارلز سوم می‌خواست در ابتدای دومین سال سلطنتش در پیرانه‌سری، دست به خودنمایی بزند اما به شکلی باورنکردنی دست تقدیر تصویر حقیقی او را نمایانده است. پس از انتشار سلسله‌ای از پرتره‌های مربوط به پادشاه 76 ساله انگلیس روی اسکناس‌ها و سکه‌های بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع، این هفته نوبت رونمایی پرتره اصلی سلطنتی بود. چهره‌نگاره خونفام چارلز به باورنکردنی‌ترین شکل ممکن، تصویری اهریمنی را از مقام سلطنتی خاندان ویندسور رو کرد که حتی سخت‌ترین منتقدانش هم نمی‌توانستند او را چنین بنمایانند. این تابلوی 183 سانتی سه‌شنبه برای نخستین بار در صفحه رسمی خانواده سلطنتی در اینستاگرام منتشر شد. سپس تصاویری منتشر شد که چارلز سوم را در مقابل این پرتره در حضور خالقش جاناتان یئو در کاخ باکینگهام نشان می‌داد.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4040/1/283646/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۷

#طنز_راه_راه

https://vatanemrooz.ir/?nid=4040&pid=5&type=0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۵:۴۹

صفحه نخست وطن امروز، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۰ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۵۵

داشته‌های انسجام‌آفرین جامعه ایرانی کدامند؟ گفت‌وگوی «وطن امروز» با میثم مهدیار

آن نوع ملی‌گرایی می‌تواند برای ما انسجام ایجاد کند که خود مبتنی بر یک عام‌گرایی باشد و واکنش قومیت‌های دیگر را برنینگیزد.
یکی دیگر از این شاخصه‌ها زبان و ادبیات کلاسیک فارسی است. شاعران بزرگ فارسی که قله‌های جهانی نیز هستند در همه مناطق کشور جایگاه و پایگاه دارند. اینها می‌توانند برای ما تفاهم ملی ایجاد کنند. ما ایرانی‌ها در مشهد امام رضا را زیارت می‌کنیم، در شیراز حافظ را زیارت می‌کنیم، در اردبیل شیخ صفی را زیارت می‌کنیم.
یکی دیگر از این شاخصه‌ها میراث فرهنگی غنی ماست. ما از جهت کمیت میراث فرهنگی در جهان نمونه‌ایم و هیچ کشور دیگری این حجم از سایت‌های تاریخی و فرهنگی را کنار هم ندارد.
از آن سو معماری تاریخی ما با دین و بوم پیوند خورده است. معماری ایرانی با معماری مسجد شناخته می‌شود. اندیشه توحیدی در ادبیات ما به اوج رسیده است. همه اینها میراث فرهنگی هستند که می‌توانند برای ما انسجام‌آفرین شوند.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4039/1/283598/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۵:۳۵

چرا طلافروش‌ها از درج اطلاعات خرید و فروش و دارایی‌های خود در سامانه جامع تجارت هراس دارند؟

اعتصابات جسته و گریخته طلافروشان در روزهای اخیر بار دیگر شروع شده است. اصلی‌ترین دلیل این موضوع اعتراض آنها به «ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت» است.
مهدی موحدی‌، سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادعای متفاوتی در این باره گفت: واقعیت این است که مساله اصلی طلافروشان مالیات نبود، بلکه الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.
موحدی درباره شایعات منتشرشده در بازار طلا گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افراد که در یک فضای غیرشفاف و تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه‌سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.
وی افزود: مالیات طلافروشان با همان روال قبل است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان و سایر کسبه و مشاغل تعیین نشده است.
موحدی‌ ادامه داد: آنچه اتفاق می‌افتد این است که فاکتور کاغذی که طلافروش‌ها به خریدار ارائه می‌دادند، حالا قرار شده است همان فاکتور به صورت الکترونیک در سامانه مؤدیان هم ثبت شود و اگر این اتفاق بیفتد، آن شفافیتی که به دنبال آن هستیم، رقم می‌خورد، یعنی مشخص شود چه میزان اصل طلاست، چه میزان سود و اجرت. همچنین مشخص می‌شود میزان مالیات بر ارزش افزوده که وضع می‌شود بر کل طلا اعمال نشده و صرفا بر اجرت و سود آن اعمال می‌شود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که مساله اصلی طلافروشان مالیات نبود، بلکه شأن الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. در واقع یکسری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مؤدیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است. وی تاکید کرد: شایعاتی مبنی بر نرخ ۲۵ درصد مالیات بر طلا یا الزام به ثبت کد ملی مصرف‌کننده و الزام به ثبت همه سرمایه طلای هر طلا فروش در سامانه مؤدیان درست نیست.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4039/1/283601/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۳:۲۷

صفحه نخست وطن امروز، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۰ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۰۴

گزارش «وطن امروز» از حضور برخی پزشکان و افراد با درآمد بالا در بازارهای غیر مولد

تاکنون زیاد دیده شده بود که بازیگران، فوتبالیست‌ها و سایر اقشار با درآمد بالا به‌ صورت چشمگیر به شغل‌های خاصی مثل فست‌فود، رستوران و... وارد شوند اما کمتر انتظار می‌رفت پزشکان به‌عنوان کنشگر و فعال بازار مسکن معرفی شوند اما امروز با یک پرس‌وجوی ساده از چند مشاور املاک این موضوع به‌عنوان یک شگفتانه‌ در بازار املاک کشور خود را نشان خواهد داد.
مشاهدات میدانی خبرنگار اقتصادی «وطن امروز» از این موضوع حکایت دارد که در حال حاضر درصد بالایی از افرادی که در زمره فعالان صنف مشاوران املاک هستند یا در کار ساخت‌وساز و خرید و فروش املاک و مسکن پول‌های کلانی را جابه‌جا می‌کنند، دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند.
با توجه ‌به اینکه تمایلات و علایق شخصی، نخستین انگیزه افراد برای ورود به حوزه معاملات املاک است، در واقع می‌توان گفت 2 دسته از افراد خواستار ورود به این حوزه هستند؛ دسته اول کسانی که درآمد بالا دارند و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند و دسته دوم، علاقه‌مندان به رشته‌های معماری و هنری و... که به این شغل علاقه قلبی دارند. البته از درآمد دلالی مسکن هم در شرایط فعلی نباید غافل شد.
البته باید اعتراف کرد بیشتر پزشکان در مناطق بالای شهر فعالیت می‌کنند و نمی‌توان دقیقاً مشخص کرد که حوزه فعالیت آنها در خرید و فروش آپارتمان است یا زمین یا بیشتر ساخت‌وساز می‌کنند ولی آنچه مشخص است پزشکان ترجیح می‌دهند خود به این موضوع ورود کرده و اقدام به ساخت مطب، دفتر اداری و واحد مسکونی کنند و سپس مازاد نیاز خود را به فروش برسانند تا از سود این بازار بهترین استفاده را کرده باشند.
رئیس اسبق اتحادیه مشاوران املاک درباره این موضوع اظهار کرده بود: بیش از ۴۰۰ پزشک در صنف مشاوران املاک تهران فعالیت دارند و این افراد همزمان با اشتغال در بخش طبابت، در بخش واسطه‌گری ملک نیز فعالیت می‌کنند.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4038/1/283544/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۱ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۴:۰۲

قرارداد تجهیز و توسعه بندر و پس‌کرانه چابهار میان ایران و هند امضا شد

روز گذشته آیین امضای قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با هند با حضور وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های جمهوری هند برگزار شد.
به گزارش «وطن امروز»، همکاری‌های اقتصادی در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت از حوزه‌های فرصت‌ساز در روابط دوجانبه هند و ایران است. ۲ کشور بعد از سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶، در پی تشکیل یک کریدور شمال - جنوب با مشارکت روسیه بودند که روسیه، ایران و هندوستان توافقنامه آن را سپتامبر ۲۰۰۰ امضا کردند و بر آن، نام «موافقت‌نامه بین‌دولتی کریدور شمال - جنوب» را نهادند.
هدف این کریدور توسعه اقتصادی منطقه‌ای و آسان‌سازی انتقال کالا به آسیای مرکزی بود. کریدور شمال - جنوب، امکان جابه‌جایی کالا از بندرهای هندی را به بندرعباس یا چابهار فراهم می‌کند و نقش ایران را در ترانزیت کالا در منطقه گسترش بسیاری خواهد داد. در بعد دیگر، هند درباره تکمیل بندر چابهار و ساخت خط راه‌آهنی که چابهار را به زرنج افغانستان متصل خواهد کرد، با ایران به توافق رسید.
وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با هند، ایران را سرزمین فرصت‌های ترانزیتی و لجستیکی و چابهار را نگین آن عنوان کرد و گفت: در تلاشیم راه‌آهن چابهار به زاهدان امسال به بهر‌برداری برسد، زیرا ارزش این بندر را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4038/1/283546/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۴۳

صفحه نخست وطن امروز، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۱ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۴

دردسر جدید برای غول داروسازی آمریکا با هزاران پرونده شکایت و رسوایی‌های تاریخی

افشاگری‌ها درباره سرطان‌زا بودن یکی از رایج‌ترین داروهای بدون نسخه، گریبان بزرگ‌ترین شرکت داروسازی و زیست‌فناوری چندملیتی را گرفته است. شرکت فایزر که پیش از این به خاطر اثرات جانبی سوء واکسن‌های کرونای خود دچار بدنامی شده بود، حالا با شکایت بیش از 10 هزار مصرف‌کننده داروی زانتاک مواجه شده است. این پرونده علاوه بر مجموع غرامت و ضرر چند صد میلیون دلاری برای شرکت داروسازی آمریکایی، می‌تواند در دوران پساکرونا، موج جدیدی از شهرت بین‌المللی منفی را علیه فایزر به وجود آورد. فایزر با درآمد سالانه بین 50 تا 60 میلیارد دلاری، تنها شرکت دارویی است که 9 قلم دارو را با عرضه جهانی بیش از یک میلیارد دلار در سال به خود اختصاص داده است، البته این شرکت تا زمان افشای سرطان‌زا بودن زانتاک، 15 سالی می‌شد که ساخت و عرضه آن را متوقف کرده بود. در واقع شکایت‌ها مربوط به عرضه آن در فاصله ۸ ساله 1998 تا 2006 است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سال 2020 با تایید یافته‌ها درباره سرطان‌زا بودن داروی زانتاک، دستور حذف تمام نسخه‌های دارو از بازار این کشور را صادر کرد.

فایزر در حالی درگیر شکایت بیش از 10 هزار مصرف‌کننده آسیب‌دیده از داروی سرطان‌زای مشهورش شده که با چند پرونده تحقیقاتی ملی و بین‌المللی درباره عوارض واکسن‌های کرونای ساخت خود مواجه است که گفته می‌شود تاکنون باعث مرگ ده‌ها هزار نفر در سراسر جهان شده است. فقط در یکی از این پرونده‌های تحقیقاتی که بر اساس اسناد ارائه‌شده از بایونتک (BioNTech)، شریک فایزر در ساخت واکسن «کووید-19» به آژانس دارویی اروپا (EMA) ارائه شده، شواهدی از ده‌ها هزار عوارض نامطلوب جدی و هزاران مورد مرگ در میان افرادی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، یافت شده است. اسناد دیگری مربوط به فایزر که پارسال توسط آژانس دارویی اروپا در اختیار مایکل چاسودوفسکی، سردبیر تارنمای گلوبال ریسرچ قرار گرفت، نشان می‌داد عوارض جانبی جدی واکسن کرونای این شرکت آمریکایی شامل اختلال در گردش خون، مشکلات کبدی، ایجاد لخته خون و اختلال در بینایی و شنوایی حتی پیش از عرضه، کاملا برای مدیران و محققان آن شناخته‌شده بوده است.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4037/1/282544/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۱:۰۰

گفت‌وگوی «وطن امروز» با دکتر مهدی فرمانیان در نقد و بررسی سریال «حشاشین»

نخست باید برای مخاطبان این سریال شفاف شود که موضوع و تاریخ «حسن صباح» تقریبا ربطی به تاریخ مصر ندارد. حسن صباح حضور اندکی در مصر داشته است و اصلا مورد توجه مردم مصر نبوده و در تاریخ مصر هیچ تاثیری نداشته است. وقتی فردی ارتباطی با مصر نداشته و نه گذشته مصر است، نه تاریخ مصر است و نه بزرگ مصر است، چه می‌شود که یک گروه مصری می‌آید و سریالی درباره او می‌سازد؟ این نشان‌دهنده این است که تولید‌کنندگان این اثر حتما یک نظر خاصی در این باره داشته‌اند.
حال سوالی در اینجا مطرح می‌شود که چرا سراغ «حسن صباح» رفته‌اند؟ آیا گروه مصری قصد نداشته است که با «حسن البنا» این‌همانی‌سازی کند؟ چرا که نام حسن صباح با حسن البنا یک ریتم است و نام هر دو حسن است. گویا یک نوع معادل‌سازی برای کوبیدن تفکر «اخوان‌المسلمین» در مصر انجام شده است. می‌دانیم که اخوان‌المسلمین در مصر ظهور کرد و حسن البنا تاسیس‌کننده آن بود و در طول این مدت (یعنی 100 سالی که این گروه در مصر حضور داشته و دارد) چندین ترور در مصر رخ داده که همه این ترور‌ها به نام اخوان‌المسلمین تمام شده است.

نام سریال را «حشاشین» گذاشته‌اند، چرا که این نام پیش‌تر در غرب با نام «اساسینز» وارد و تبدیل به یک ادبیات شده است. این نام در واقع نشان‌دهنده تروریستی است که پول می‌گیرد تا آدم بکشد. این نشان می‌دهد این نام بسیار هدفمند است.
از سوی دیگر با طرح ادعای «۳ یار دبستانی» می‌خواهد پایبندی سلجوقیانی که مذهب شافعی دارند به عهد و قول را نشان دهد. می‌دانیم که اغلب مصری‌ها شافعی هستند و تفکر سلجوقیان را دنبال می‌کنند. دانشگاه الازهر مصر نیز به همین تفکر یعنی مکتب اشعری پیرو فقه شافعی اهمیت می‌دهد. پس به صورت غیرمستقیم زدن اسلام سیاسی و اخوان‌المسلمین را دنبال می‌کنند تا القا کنند که این افراد تروریست هستند و کار خود را با ترور پیش می‌برند.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4037/1/282543/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۴۵

گزارش «وطن امروز» از پدیده جدید بازار مسکن خرید و فروش ملک با ارزهای دیجیتال چه پیامدهایی دارد؟

مجید گودرزی، استاد دانشگاه و کارشناس بازار مسکن درباره پدیده نوظهور خرید و فروش املاک و واحدهای مسکونی از طریق رمزارز و کیف‌های پول دیجیتال به «وطن امروز» گفت: این موضوع در بازار نقل‌ و انتقالات مسکن در کشور ما هنوز محدود است و اینگونه معاملات از سوی عده‌ای انجام می‌شود که هم می‌خواهند قانون را دور بزنند و هم در پی این موضوع هستند که ردی در معاملات داخلی از آنان باقی نماند تا بتوانند از پرداخت معوقات و بدهی‌های مالیاتی و غیرمالیاتی شانه خالی کنند. وی گفت: از دیدگاه من این اقدام در هر کشوری باب شود به جهت احتمال پولشویی، دستگاه اقتصادی آن کشور با این روند برخورد خواهد کرد و عموما در کشورهای پیشرفته چنین اقدامی را حتی با حبس پاسخ می‌دهند. متأسفانه با توجه ‌به اینکه سیستم مالیات بر املاک و خرید و فروش ملک در کشور ما بدون پایگاه مرکزی داده و ردیابی است چنین معاملاتی در این سیستم قابل رهگیری و پایش نیست. کارشناس بازار مسکن افزود: دولت باید تمهیداتی بیندیشد تا کسانی را که از طریق رمزارزها اقدام به خرید و فروش ملک می‌کنند پایش و اسنادی را که به این شکل رسمی شده‌اند از درجه اعتبار ساقط کند و همچنین تمهیداتی را پیش‌بینی کند که امکان رسیدگی حقوقی به این اسناد وجود نداشته باشد تا ترس از این معاملات و ریسک اینگونه معاملات بالا رود.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4036/1/282502/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۶:۰۷

«وطن امروز» از افزایش مصرف دخانیات درکشور بویژه بین دختران و زنان گزارش می‌دهد

حمیدرضا شاهسون، دبیر شورای طرح «پاد» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: مصرف سیگار به دلیل کم‌توجهی نسبت به جلوگیری از استعمال آن با راهکارهای کارشناسی و فرهنگی در کشور در حال افزایش است، به طوری که سالانه 70 میلیارد نخ سیگار در ایران تولید، توزیع و مصرف می‌شود. وی با بیان اینکه رشد روزافزون مصرف سیگار در کنار سود کلان فروشندگان آن باعث شده است در 10 سال اخیر شرکت‌های تولید دخانیات از 8 کارخانه به 28 کارخانه برسد، افزود: افزایش 3 برابری تولید سیگار در کشور بیانگر رشد بسیار بالای استعمال دخانیات در کشور است.
شاهسون به کاهش سن اعتیاد به مصرف سیگار و سایر مخدرها و مواد توهم‌زای صنعتی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: سن مصرف سیگار اکنون در کشور به کودکان دبستانی رسیده، در حالی که سیگار دروازه ورود به سایر مواد مخدر سنگین است و با فرو ریختن قبح آن، فرد سیگاری یا قلیانی به راحتی هر دود خانمان‌سوزی را امتحان می‌کند که خیلی از آنها خواسته یا ناخواسته به دام اعتیاد کشیده می‌شوند.
دبیر شورای طرح «پاد» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه اظهار داشت: مطابق تحقیقات میدانی مشخص شده است دانش‌آموزان سوم و چهارم ابتدایی در بیرون از مدارس سیگار کشیدن را تجربه کرده و در دوران متوسطه مصرف دخانیات بین دانش‌آموزان به اوج می‌رسد.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4036/1/282504/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۶:۰۶

صفحه نخست وطن امروز، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۱ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۲

گفت‌وگوی «وطن امروز» با دکتر سیدمحمود نجاتی‌حسینی درباره ظرفیت‌های جامعه‌شناختی تبلیغ

برخلاف نگاه خوش‌بینانه‌ای که مسجد و منبر را تنها رسانه حقیقی، موثر و مهم می‌داند، حتی برای امروز مدرن شده ما و برخلاف نگاه بدبینانه‌ای که مسجد و منبر را رسانه حقیقی و موثر نمی‌داند، من معتقدم در میانه این 2 نگاه نامناسب و نادرست و غیرعلمی، باید نگاه واقع‌بینانه جامعه‌شناختی داشت، یعنی اگر واقع‌بینانه نگاه کنیم خواهیم دید دست‌کم در بافتار یک سده اخیر در جامعه ایران اسلامی که اکنون مدرن شده است، در حد ظرفیت، توان و شرایط خود البته، منبر و مسجد سنتی همچون تریبون و رسانه و پاتوق مدرن اهمیت تاریخی و تاثیرات فرهنگی و کارکردهای اجتماعی خاص خودش را داشته و دارد.
اگر به وجود و حضور منبر و مسجد از منظر انسان‌شناسی دینی نگاه کنیم هم به عنوان یک پاتوق معنوی مذهبی آیینی و هم به مثابه یک فضای سنتی و هم از لحاظ جامعه‌شناختی به عنوان یک نهاد اجتماعی برای جامعه مدرن درست مانند کلیسای مسیحی و کنیسه یهودی و معبد بودایی و خانقاه عرفانی صوفیانه ضروری است؛ چرا؟ چون در خدمت تامین و رفع نیازهای معنوی مذهبی باورمندان و معتقدان و آیین‌ورزان و دین‌گرایان و دین‌زیستان است.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4035/1/282468/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۵:۲۲

رأی مجمع عمومی به عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل؛ نماینده اسرائیل در اعتراض به این تصمیم، منشور ملل متحد را در دستگاه خرد‌کن انداخت

مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا یعنی ۱۴۳ رای پیش‌نویس قطعنامه حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان را تصویب کرد. ۹ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل با توصیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در این مجمع مخالفت کرده و ۲۵ کشور رای ممتنع دادند. بر اساس گزارش خبرگزاری وفا، این پیش‌نویس به شورای امنیت توصیه می‌کند این درخواست را با نگاه مثبت مورد بررسی و بازنگری قرار دهد.
فلسطین نخستین بار درخواست رسمی خود برای عضویت در مجمع عمومی سازمان ملل را سال ۲۰۱۱ ارائه داد. محمود عباس در آن زمان درخواست خود را به «بان کی‌مون» دبیرکل وقت سازمان ملل ارائه کرد و او نیز این درخواست را به شورای امنیت ارجاع داد که به سبب کارشکنی‌های آمریکا عضویت فلسطین در مجمع عمومی به رای گذاشته نشد و پرونده عضویت فلسطین همچنان در شورای امنیت بدون نتیجه ماند. فلسطین سال ۲۰۱۲ خواستار عضویت در سازمان ملل به عنوان یک عضو ناظر شد که دوسوم کشورها (۱۳۸ کشور) به آن رای موافق دادند. بر خلاف شورای امنیت، در مجمع عمومی سازمان ملل همه ۱۹۳ کشور حق رای دارند و کسی از حق وتو برخوردار نیست.
همزمان با بررسی قطعنامه گروه کشورهای عربی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، گیلعاد اردان، سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد در اقدامی توهین‌آمیز منشور ملل متحد را در مقابل دیدگان همگان در دستگاه خردکن انداخت. سفیر اسرائیل در سازمان ملل که از دستور جلسه بررسی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل عصبانی بود، همچنین تصویر یحیی سنوار از رهبران حماس را در دست داشت و پس از پایان سخنانش، نشست مجمع عمومی را ترک کرد اما هیات اسرائیلی در سالن حضور و چهره‌ای بسیار گرفته و عصبانی داشتند.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4035/1/282469/0

🇮🇷 @Vatanemrooz

۰ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۳:۳۵

صفحه نخست وطن امروز، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir

۱ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۰۷

صفحه نخست وطن امروز، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

@vatanemrooz | http://vatanemrooz.ir



live stats