کانال حقوق یار


بنام علم اقتصاد به کام مافیای اقتصادی ‼

اکبر رحیمی هستند، مدیر عامل شرکت چای دبش، شرکتی که بزرگترین فساد تاریخ بعد از انقلاب را به اسم خودشان ثبت کردند در هلدینگ رسانه‌ای افسادطلب لیبرال مسلک #دنیای_اقتصاد در مورد نقد قیمت دستوری قلم فرسایی می‌کردند!

۲ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۱۳

پوشش های نامناسب و زننده #خیانت و #جنایت رو در جامعه زیاد میکنه و #قربانی_اصلی آن خانم ها و دختران هستن!

پی نوشت:
خداوند متعال در قرآن کریم #اولین خطاب را به مردان در خصوص حجاب داشته است🌹
سوره نور ایه ۳۱ : «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ»؛ به مردان با ایمان بگو دیده، فرو نهند و پاکدامنى ورزند که این براى آنان پاکیزه‏تر است، زیرا خدا به آنچه مى‏کنند، آگاه است، تا مردان با کنترل نگاه خود، راه هرگونه تشویق برای عرضه کردن بانوان در جامعه را بندند.

خداوند متعال در ادامه سوره نور ایه ۳۱ #زنان را خطاب قرار می‌دهد: «وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ...»؛ و به زنان با ایمان بگو، دیدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاکدامنى ورزند و زیورهاى خود را آشکار نگردانند، مگر آنچه که طبعاً از آن پیداست و باید روسرى خود را بر سینه خویش [فرو] اندازند.


✍ زنان تا هنگامی که شرایط را برای مردان فراهم نکنند و خود را از عرضه شدن به نامحرم دور کنند، از تعرض در امان خواهند بود.

۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۰۱:۳۴

دارد ولی احراز این ارکان در هر حال با مرجع رسیدگی کننده است. پس از احراز وقوع جرم نیز دادگاه در مورد صدور حکم به رفع تصرف باید قواعد مربوط به املاک مشاعی را مدّ نظر قرار دهد.

#نظريه_مشورتي #تخصصی #وکالت #حقوق #وکیل #وکیل_دادگستری #مشاورحقوقی #حقوق_یار #گپ #ویراستی #سروش #روبیکا #بله #ایتا #ایگپ #هورسا #نزدیکا #فرهیختگان #منورالفکرها #امام_مهدی_عج #حضرت_عیسی_ع #عدالت #منجی #عالم #حزب_الله #علمای_حقوق #کاتوزیان #گلدوزیان #شمس #صادقی #عرفانی #اسکینی #مدافعان_امنیت_و_آزادی #سردار_دلها_سلیمانی #صیاد_دلها_صیادشیرازی #امیر_دلها_امیرکبیر #امیرکبیر_متشکریم🇮🇷 #فخر_دلها_فخری_زاده
#روشنفکران #مطالبه_گران #شفافیت_طلبان #کاشت_درخت #تنفس #رگ_حیاتی #پویاترین_دموکراسیIRI #مردمسالاری_دینی #جمهوری_اسلامی_ایران #تنوع_اقوام #زیبایی #همدلی

📱09226014732

🆔️ @http://hoghoghyar.ir

۰ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۰۱:۲۸

نظریه مشورتی مهم و کاربردی در زمینه تصرف عدوانی(قابل توجه همکاران گرامی)

شماره نظریه ۲۱۴۰/۹۲/۷
تاریخ نظریه ۱۳۹۲/۱۱/۰۹

۱. با صدور رای وحدت رویه مبنی بر اینکه «تخریب #اموال_مشاعی در صورتی که مقرون به قصد اضرار و یا جلب منافع غیر مجاز یا سوء نیت باشد قابل تعقیب و مجازات است، هر چند که مالکیت اموال موضوع جرم مشمول ماده فوق به طور #اشاعه و #اشتراک باشد» که این رای وحدت رویه صریحاً تخریب اموال مشاعی را جرم دانسته است. و #تصرف_عدوانی و #ممانعت_از_حق و #مزاحمت اموال #مشاع از این حیث تفاوتی با #تخریب آن ندارد. و اگر، تصرف عدوانی و مزاحمت و ممانعت از حق را صرفاً دارای وصف مدنی بدانیم نه کیفری و اشخاص به بهانه مشاعی بودن ملک خودسرانه مبادرت به تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق بنمایند قطعاً نظم عمومی دچار اختلال می شود.

۲. مقایسه #سرقت_اموال_مشاعی موضوع ماده ۲۷۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ نوعی #قیاس_مع_الفارق می باشد زیرا قانونگذار شرایط زیادی را برای اثبات سرقت مستوجب #حد معین کرده است ولی این امر مانع مجازات #تعزیری سارق نیست، کمااینکه مواد ۶۵۱ و بعد قانون مجازات اسلامی ۷۵ نیز برای انواع سرقت های فاقد شرایط حد مجازات تعزیری تعیین نموده است، بنابراین مستوجب حد نبودن دلیل بر فقدان وصف کیفری نیست.

۳.درست است «کسی که در مال مشاعی دخالت می کند در حقیقت در مال خود دخالت می کند...» اما به همان نسبت در مال شریک یا شرکای مشاعی نیز دخالت می کند (تصرف یا ....).

٤.تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی دارای ارکان خاص خوداست و شباهت آن با تصرف عدوانی موضوع مواد ۱۵۸ و بعد قانون آئین دادرسی مدنی دلالتی بر غیرکیفری بودن همه موارد تصرف عدوانی ندارد.

۵. اولاً ماده ۱۶۷ قانون آئین دادرسی مدنی ناظر به فرضی است که دو یا چند نفر مالی را در تصرف داشته باشند. بنابراین حکم این ماده شامل فرضی که دو یا چند نفر شریک در مالی باشند اما همگی در آن تصرف نداشته بلکه فقط برخی متصرف باشند نمی شود.
ثانیاً این ماده ناظر به متصرفان مشترک است نه مالکان مشترک زیرا این ماده به مانند سایر مواد فصل هشتم آن قانون تنها ناظر به تصرف است نه مالکیت.

۶. اعتقاد به امکان وقوع بزه تصرف عدوانی در مورد مالک مشاعی، به معنای آن است که بر فرض تحقق همه ارکان وقوع بزه از جمله سوء نیت، این جرم از سوی مالک مشاعی نیز قابلیت تحقق

۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۰۱:۲۸

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره امکان طرح دعاوی و شکایات مالی و غیر مالی توسط افراد بالغ کمتر از ۱۸ سال

۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۹
۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۹

قطعی است.

رییس شعبه 60 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشاردادگاه

✍پژوهشگاه قوه قضاييه

#نظریه_مشورتی #حضانت #وکیل #وکیل_دادگستری #مشاورحقوقی #حقوق_یار #گپ #ویراستی #سروش #روبیکا #بله #ایتا #ایگپ #هورسا #نزدیکا #فرهیختگان #منورالفکرها #امام_مهدی_عج #حضرت_عیسی_ع #عدالت #منجی #عالم #حزب_الله #علمای_حقوق #کاتوزیان #گلدوزیان #شمس #صادقی #عرفانی #اسکینی #مدافعان_امنیت_و_آزادی #سردار_دلها_سلیمانی #صیاد_دلها_صیادشیرازی #امیر_دلها_امیرکبیر #امیرکبیر_متشکریم🇮🇷 #فخر_دلها_فخری_زاده
#روشنفکران #مطالبه_گران #شفافیت_طلبان #کاشت_درخت #تنفس #رگ_حیاتی #پویاترین_دموکراسیIRI #مردمسالاری_دینی #جمهوری_اسلامی_ایران #تنوع_اقوام #زیبایی #همدلی

📱09226014732

📞09116374571

۰ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۷

چکیده:
علی‌رغم توافقات مندرج در طلاق‌نامه و قانون، مبنی بر اینکه حضانت طفل با مادر است زوجه می‌تواند از تکلیف مزبور سرباز زند و طفل را اجباراً به زوج تحویل نماید.

مستندات:
مواد 1169 و 1172 قانون مدنی

تاریخ رای نهایی:
1393/08/26
شماره رای نهایی:
9309972130501445


رای بدوی

در خصوص دعوی خواهان خانم م.ن. فرزند ص. با وکالت خانم س.ی. به طرفیت خوانده آقای م.ع. فرزند ح. به خواسته صدور حکم بر تحویل فرزندان مشترک از سوی زوجه به زوج (پسر 4 ساله) به نام د. دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده و ملاحظه مدارک پیوستی طبق طلاق‌نامه مورخ 5/4/1393 از آنجا که حضانت فرزند با توافق طرفین تا سن بلوغ شرعی به زوجه محول گردیده و اینکه وکیل خواهان دلیلی محکمه پسندی بر عدم توانایی خواهان در نگهداری فرزند اقامه و ابراز ننموده لذا با عنایت به ماده‌واحده اصلاحیه مورخ 8/9/1382 مجمع تشخیص مصلحت نظام ماده 1169 قانون مدنی که مقرر می‌دارد برای حضانت طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است لذا دادگاه دعوای خواهان را ثابت و محق ندانسته مستنداً به ماده 1257 و 1168 قانون مدنی و 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به رد دعوی خواهان صادر و اعلام می گردد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
رئیس شعبه 286 دادگاه عمومی خانواده تهران


رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم م.ن. با وکالت خانم س.ی. به طرفیت آقای م.ع. نسبت به دادنامه شماره 1182 مورخه 7/7/93 صادره از شبعه 286 دادگاه خانواده تهران که به‌موجب آن حکم به رد دعوی تجدیدنظر به خواسته تحویل فرزند مشترک به تجدیدنظرخوانده (پدرطفل) صادرشده است باتوجه به محتویات پرونده به نظر دادگاه اعتراض وارد است به دلیل اینکه طفل مشترک باتوجه به سن او می‌تواند در کنار پدرش رشد نماید در عین اینکه وقتی مادر از نگهداری او خودداری می‌کند گرچه از یک جهت تکلیف هم هست صدمه روحی خواهد خورد و در حقیقت ولایت بر طفل نیز با پدر می‌باشد و مخارج او نیز به عهده پدر است و لذا دادگاه مستنداً به ماده 358 ق.آ.د.م ضمن نقض دادنامه مارالذکر به استناد ماده 1172 قانون مدنی حکم به تحویل فرزند به تجدیدنظرخوانده صادر و اعلام می‌نماید و مادر حق دارو هر دو هفته 24 ساعت آخر هفته فرزند خود را ملاقات نماید رأی

۰ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۷

قانون کار _ ماده ۴۵
کارفرما فقط در موارد ذیل می‌تواند از مزد کارگر برداشت نماید:
‌الف - موردی که قانون صراحتاً اجازه داده باشد
ب - هنگامی که کارفرما به عنوان مساعده وجهی به کارگر داده باشد
ج - اقساط وامهایی که کارفرما به کارگر داده است طبق ضوابط مربوطه
‌د - چنانچه در اثر اشتباه محاسبه مبلغی اضافه پرداخت شده باشد
ه - مال‌الاجاره خانه سازمانی (‌که میزان آن با توافق طرفین تعیین گردیده است) در صورتی که اجاره‌ای باشد با توافق طرفین تعیین می‌گردد
‌و - وجوهی که پرداخت آن از طرف کارگر برای خرید اجناس ضروری از شرکت تعاونی مصرف‌‌ همان کارگاه تعهد شده است.
‌تبصره - هنگام دریافت وام مذکور در بند ح با توافق طرفین باید میزان اقساط پرداختی تعیین گردد. #قانون_کار #وکیل #وکیل_دادگستری #مشاورحقوقی #حقوق_یار #گپ #ویراستی #سروش #روبیکا #بله #ایتا #ایگپ #هورسا #نزدیکا

۰ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۵

چرا عدالت در خانواده برقرار نمیشود؟
با سلام ازدواج اول من سال ۱۳۹۴ اتافاق افتدد و همسرم‌مهریه خود را در ثبت به اجرا گذاشت و هر ماه یک چهارم از حقوقم کم‌میشود،من در سال ۱۴۰۰ با اجازه دادگاه مجددا ازدواج کردم،و فرزند من ماه آینده بدنیا می آید،حالا همسر اول مجددا باقی مهریه را از طریق دادگاه اقدام کرده و دادگاه رای به محکومیت من داده است،با این وضعیت تورم و حقوق کارگری من چگونه هم سکه بخرم ،هم یک جهارم حقوقم یابت مهریه برود ،هم اجاره خانه و خرج همسر و فرزندم را بدهم؟

مطابق ماده۳ قانون نحوه اجرا محکومیت هالی مالی، اگر استیفای محکومٌ به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکومٌ‌علیه به تقاضای محکومٌ له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ له حبس می‌شود. چنانچه محکومٌ‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.
از طرف دیگر در صورت رد دادخواست اعسار به موجب حکم قطعی، علاوه بر وجود امکان طرح مجدد دعوای اعسار، امکان طرح دعوای تعدیل اقساط مهریه نیز وجود خواهد داشت.  
مطابق تبصره ۲ ماده ۱۱ قانون نحوه اجرا محکومیت‌های مالی، هر یک از محکوم‌ٌله یا محکومٌ‌علیه می‌توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم براساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکومٌ‌علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می‌کند/میزان

۱ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۴

✍🏻 نمونه رای محکومیت شرکت بیمه به پرداخت افت قیمت خودرو مستند به بیمه بدنه...

۰ ۸ آذر ۱۴۰۲ | ۰۱:۱۶
۰ ۸ آذر ۱۴۰۲ | ۰۱:۱۶

وزارت دادگستری مقدمات اصلاح قانون وکالت، الزامی شدن استفاده از وکیل و بیمه وکالت را آغاز کرده است
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در گفت وگو با پایگاه خبری شفقنا گفت:
معمولاً در ایران بعد از اینکه به اختلاف بر می خوریم و مشکلی پیش می آید به سراغ وکیل یا مشاور حقوقی می رویم و این مساله یک ضعف کلی است.
شاید یکی از راهکارها در رفع این ضعف الزامی شدن استفاده از وکیل در همه پرونده های قضایی باشد تا مردم ناچار باشند در پرونده های حقوقی حتماً از وکیل استفاه کنند. البته این امر برای مردم بار هزینه ای دارد، اما شاید بتوان از طریق بیمه وکالت این هزینه را جبران کرد.
رحیمی در پایان گفت: ما در وزارت دادگستری اقدامات مقدماتی و مطالعاتی را در راستای اصلاح قانون وکالت، الزامی شدن وکیل و بیمه وکالت شروع کردیم تا با همکاری قوه قضاییه و جلب نظر کانون ها و مراکز وکلای قوه قضاییه بتوانیم طرح و لایحه جامعی در این خصوص تهیه کنیم/شفقنا

۱ ۵ آذر ۱۴۰۲ | ۰۳:۵۴

#سروش #روبیکا #بله #ایتا #ایگپ #هورسا #نزدیکا #فرهیختگان #منورالفکرها #امام_مهدی_عج #حضرت_عیسی_ع #عدالت #منجی #عالم #حزب_الله #علمای_حقوق #کاتوزیان #گلدوزیان #شمس #صادقی #عرفانی #اسکینی #مدافعان_امنیت_و_آزادی #سردار_دلها_سلیمانی #صیاد_دلها_صیادشیرازی #امیر_دلها_امیرکبیر #امیرکبیر_متشکریم🇮🇷 #فخر_دلها_فخری_زاده
#روشنفکران #مطالبه_گران #شفافیت_طلبان #کاشت_درخت #تنفس #رگ_حیاتی #پویاترین_دموکراسیIRI #مردمسالاری_دینی #جمهوری_اسلامی_ایران #تنوع_اقوام #زیبایی #همدلی

📱09226014732

📞09116374571

۰ ۴ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۱۳

چکیده:
مطالبه اجرت‌المثل نسبت به مال غیر منقول، مستلزم احراز مالکیت رسمی نیست.

تاریخ رای نهایی:
1393/11/18
شماره رای نهایی:
9309970224401369

#مستندات:
ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک و رأی وحدت رویه شماره 672 - 10/1/1383 هیأت عمومی دیوان عالی کشور


رای بدوی

در خصوص دعوی خواهان آقای د.خ. به طرفیت خوانده آقای م.الف. با وکالت آقای ب.ز. به خواسته مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف تصرف یک دستگاه آپارتمان از تاریخ تا 5/4/91 جمعاً به مبلغ000/000/150 ریال با احتساب خسارات دادرسی؛ نظر به اینکه مطالبه اجرت‌المثل فرع بر اثبات و و ارائه دلیل مالکیت مطابق ماده 22 قانون ثبت و رأی وحدت رویه شماره 672 – 1/10/83 هیأت عمومی دیوان عالی کشور می‌باشد و با عنایت به اینکه دلیل مالکیت مطابق ماده مذکور ارائه نشده‌است، لذا دعوی به کیفیت مطروحه قابلیت استماع نداشته و دادگاه به تجویز مقررات ماده فوق‌الذکر و ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی نامبرده را صادر و اعلام می‌دارد. قرار صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان می‌باشد.
رئیس شعبه 111 دادگاه عمومی حقوقی تهران


رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی د.خ. به طرفیت م.الف. نسبت به دادنامه شماره 00331 مورخ 6/5/93 صادره از شعبه 111 دادگاه عمومی حقوقی تهران که براساس آن در مورد خواسته تجدیدنظرخواه مبنی بر مطالبه اجرت‌المثل یک‌دستگاه آپارتمان بلحاظ فقدان مالکیت رسمی تجدیدنظرخواه قرار عدم استماع دعوی صادر و اعلام شده‌است، وارد و موجه می‌باشد. زیرا اولاً: مطالبه اجرت‌المثل مستلزم احراز مالکیت رسمی نمی‌باشد. ثانیاً: مدارک تقدیمی از ناحیه تجدیدنظرخواه مؤید و مثبت مالکیت تجدیدنظرخواه بر رقبه مورد نظر می‌باشد. ثالثاً: آقای وکیل تجدیدنظرخوانده در مرحله بدوی برقراری رابطه استیجاری فی‌مابین طرفین را تأیید نموده و نسبت به عدم مالکیت تجدیدنظرخواه اعتراضی نکرده‌است. بر‌ این ‌اساس تجدیدنظرخواهی قابل تطبیق با بند هـ ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی تشخیص، به استناد ماده 353 همان قانون با نقض قرار صادره، پرونده جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه محترم صادرکننده قرار عودت داده می‌شود. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 44 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه

✍پژوهشگاه قوه قضاييه 🌹🇮🇷

#وکیل #وکیل_دادگستری #مشاورحقوقی #حقوق_یار #گپ #ویراستی

۱ ۴ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۱۳

شخص ب به یکی از دلایل از بین برود، این امر موجب از بین رفتن مسئولیت ضامن هم می‌شود؛ یعنی اگر دارنده‌ی چک به هر علتی حق مراجعه به مضمون‌عنه(کسی که از او ضمانت شده‌است) را از دست بدهد، به تَبَع آن دیگر حق مراجعه به ضامن را هم نخواهد داشت اما در خصوص ظَهرنویس اینگونه نیست و اگر حق مراجعه به صادرکننده‌ی چک از بین برود، دارنده‌ی چک هم‌چنان حق مراجعه به ظَهرنویس را خواهد داشت.

چگونگی تشخیص نوع امضاهای موجود در ظَهر چک
با توجه به اینکه هر یک از این امضاها آثار متفاوتی دارند، باید با دلیل اثبات شود که آیا این امضا از باب ظهرنویسی بوده و یا از باب ضمانت. در رابطه با اثبات نوع امضاء گاهی کسی که ظهر چک را امضا می‌کند، صراحتاً قید می‌کند که به چه منظور دارد پشت چک را امضا می‌کند. در این حالت مشکلی در خصوص اثبات این مطلب که امضا از چه نوعی می‌باشد، وجود ندارد. در برخی موارد امضاکننده تصریح نکرده که از چه باب چک را امضا می‌کند،.در این حالت اگر قرینه و نشانه‌ای وجود داشته باشد؛ مثل اینکه شخص ثالث ظهر چک را امضا کرده یا اینکه شخصی که از قبل با دارند‌ه‌ی چک ارتباط معاملاتی داشته آن را امضاء کرده‌است، می‌تواند به دادگاه کمک کند که نوع چک را تشخیص دهد. اگر هم هیچ تصریحی از سوی امضا‌کننده وجود نداشته باشد و دادگاه هم نتواند قرینه‌ای به دست بیاورد، در این حالت گفته می‌شود باید اصل را بر این بدانیم که این امضا از باب ظهرنویسی بوده و هر کس ادعا دارد امضاکننده از باب ضمانت آن را امضا کرده‌است، باید ادعای خودش را اثبات کند.

#وکیل #وکیل_دادگستری #مشاورحقوقی #حقوق_یار #گپ #ویراستی #سروش #روبیکا #بله #ایتا #ایگپ #هورسا #نزدیکا #فرهیختگان #منورالفکرها #امام_مهدی_عج #حضرت_عیسی_ع #عدالت #منجی #عالم #حزب_الله #علمای_حقوق #کاتوزیان #گلدوزیان #شمس #صادقی #عرفانی #اسکینی #مدافعان_امنیت_و_آزادی #سردار_دلها_سلیمانی #صیاد_دلها_صیادشیرازی #امیر_دلها_امیرکبیر #امیرکبیر_متشکریم🇮🇷 #فخر_دلها_فخری_زاده
#روشنفکران #مطالبه_گران #شفافیت_طلبان #کاشت_درخت #تنفس #رگ_حیاتی #پویاترین_دموکراسیIRI #مردمسالاری_دینی #جمهوری_اسلامی_ایران #تنوع_اقوام #زیبایی #همدلی

📱09226014732

📞09116374571

۳ ۱ آذر ۱۴۰۲ | ۰۸:۰۹

هدف از امضای سند انتقال آن به دیگری باشد، شخصی که سند به نفع او امضا شده‌است، از آن پس دارنده‌ی چک تلقی شده و تمامی حقوق و مزایای آن چک به او انتقال پیدا می‌کند. انتقال چک به دیگری تنها از طریق ظَهرنویسی امکان‌پذیر است. گاه امضای مندرج در ظَهر چک نه برای انتقال چک به دیگری بلکه برای ضمانت است یعنی وقتی که شخصی چکی را صادر می‌کند، ممکن است ذی‌نفع(دارنده‌ی چک یا کسی که چک به نام او صادر می‌شود) از او ضامن بخواهد. در این حالت شخص ثالثی ظَهر چک را به عنوان ضامن امضا نموده و بدین نحو تضمین می‌کند که در صورت عدم پرداخت مبلغ چک از سوی صادرکننده‌ی‌آن، مبلغ چک را تماماً بپردازد. این نوع امضا زمانی در چک درج می‌شود که صادرکننده‌ی چک از حیث اعتبار مورد تأیید دارنده‌ی چک نباشد و بخواهد از این طریق تضمینی برای وصول مبلغ چک به دست آورد.

تفاوت آثار امضاء از بابت ظَهرنویسی با امضاء برای ضمانت

هر یک از امضاهای مندرج در ظَهر اسناد تجاری از جمله چک دارای آثاری می‌باشند که متفاوت از دیگری است اما باید توجه داشت که در هر دو نوع امضایی که توضیحاتی در مورد آن‌ها ارائه گردید، اگر صادرکننده‌ی سند تجاری مبلغ مندرج در سند را به دارنده‌ی چک نپردازد، فرد امضاکننده در برابر دارنده‌ی چک مسئولیت برای پرداخت دارد اما شرایط مسئولیت در هر یک از این دو نوع امضاء متفاوت از دیگری است. دو تفاوت موجود در شرایط مسئولیت به شرح زیر است:

تفاوت نخست. طبق مقررات قانون تجارت دارنده‌ی چک در صورتی می‌تواند به ظَهرنویس مراجعه و مبلغ مندرج بر روی چک را مطالبه کند که ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ سررسید اعتراض کرده باشد و ظرف مدت یک سال یا دو سال از تاریخ اعتراض، اقامه دعوا کرده باشد. در غیر اینصورت نمی‌تواند برای وصول مبلغ چک به ظهرنویسان مراجعه کند. این در حالی است که رعایت این مواعد برای مراجعه به ضامن الزامی نیست و دارنده‌ی چک در هر صورت می‌تواند برای وصول مبلغ چک به ضامن مراجعه کند؛ خواه این مواعد را رعایت کرده و خواه رعایت نکرده باشد. در این حالت اگر مواعد را رعایت نکرده باشد نمی‌تواند به ظَهرنویس مراجعه کند و هم‌چنین اگر ظَهرنویس دارای ضامن باشد، حق مراجعه‌ی به او را نیز نخواهد داشت.

تفاوت دوم. مسئولیت ضامن تابع مسئولیت کسی است که از او ضمانت شده‌است. اگر شخص الف از شخص ب ضمانت کرده باشد و مسئولیت

۳ ۱ آذر ۱۴۰۲ | ۰۸:۰۹

امضاهای موجود در ظَهر چک

در اسناد تجاری «امضا» جایگاه ویژه‌ای دارد و موضوعات متعددی همواره در رابطه با آن قابل طرح و بحث بوده‌است. در این نوشتار به بررسی یکی از مهم‌ترینِ این موضوعات یعنی انواع امضاهایی که ممکن است در ظَهر(پشت) چک درج شود و هم‌چنین آثار هر یک از این امضاها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید...
چک یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اسناد تجاری می‌باشد؛ سندی که از حیث ماهیت، یک سند عادی است زیرا اشخاص عادی جامعه بدون نیاز به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی آن را تنظیم می‌کنند اما قانون‌گذار امتیازات اسناد رسمی مانند لازم‌الاجرا بودن را برای آن در نظر گرفته‌است. یکی از مسائل بسیار مهمی که در خصوص چک همواره مطرح بوده‌است، مربوط به «امضا» می‌باشد. موضوعات متعددی همواره در رابطه با امضای اسناد تجاری قابل طرح و بحث بوده‌است؛ نخست این‌که آیا وجود امضاء در خصوص این اسناد ضرورت دارد و یا این‌که هنگام صدور یا تنظیم آن‌ها می‌توان به جای امضاء از اثر انگشت نیز استفاده کرد؟ و دیگری آن‌که امضاهایی که در ظَهر(پشت) اسناد تجاری وجود دارند، دارای چه ماهیتی می‌باشند؟ به عبارت بهتر انواع مختلف امضاهای مندرج در ظَهر اسناد تجاری کدام‌أند؟ در این نوشتار به بررسی موضوع دوم خواهیم پرداخت و درصدد پاسخ‌ به این پرسش‌ها هستیم که اولاً انواع امضاهایی که می‌تواند در ظَهر اسناد درج شود، کدام‌أند؟ هر یک از این امضا‌ها دارای چه آثاری می‌باشد؟ و در صورتی که قید نشده باشد امضاء با چه قصدی در ظَهر چک درج شده‌است، باید چگونه نوع امضاء را تشخیص داد؟ در ادامه‌ی این نوشتار با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوعات بپردازیم.

انواع امضا؛ امضا برای انتقال یا امضا برای ضمانت؟

در اسناد تجاری ممکن است امضاهای متعددی وجود داشته باشد که یکی از این امضاها هنگام صدور این اسناد در آن درج می‌شود و نقش بسیار مهمی در آن ایفا می‌کند. این امضا که باعث می‌شود یک سند تجاری موجودیت پیدا کند و آثار حقوقی بر آن بار شود، توسط صادرکننده‌ی سند در سند تجاری درج می‌شود. علاوه بر این امضا، امضا‌های متعددی نیز می‌تواند در ظَهر(پشت) این اسناد وجود داشته باشد که ممکن است برای انتقال(ظَهرنویسی) یا ضمانت در آن درج شده باشد. در صورتی که

۲ ۱ آذر ۱۴۰۲ | ۰۸:۰۹

https://scoda.org/%d9%be%db%8c%d8%b4%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%b9%d9%85%d9%84-%d9%86%d8%b8%d8%a7%d9%85%d8%a7%d8%aa-%da%a9%d8%a7%d9%86%d9%88%d9%86-%d9%88%da%a9%d9%84/

پیش‌نویس دستورالعمل نظامات کانون وکلای دادگستری

۰ ۱ آذر ۱۴۰۲ | ۰۵:۱۰

https://scoda.org/%d9%be%db%8c%d8%b4%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%b9%d9%85%d9%84-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%db%8c-%da%a9%d8%a7%d9%86%d9%88%d9%86-%d9%88/

پیش‌نویس دستورالعمل کارآموزی کانون وکلای دادگستری 



live stats